Matbloggstoppen

tisdag 9 augusti 2011

Rågsiktsrutor



Goda rågsiktsrutor gjorde jag från "Familjens stora sunda kokbok". Älskar anis och fänkål i bröd, det är så himla gott. Snabbakat var det också, det var korta jästider.

1 paket jäst
1/2 dl flytande margarin (jag använde olja)
5 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk mörk sirap
2 tsk anis
2 tsk fänkålsfrön
ca 1,1 l rågsikt

Smula jästen i en bunke. Värm margarin i en kastrull. Tillsätt mjöl och låt bli fingervarm. Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt och sirap. Stöt anis och fänkål i en mortel. Rör ner kryddorna och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen till en degplatta. Skär i 24 lika stora fyrkanter och lägg på två plåtar. Nagga och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 225 grader i ca 8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar