Matbloggstoppen

onsdag 10 augusti 2011

Spenatsallad med linser



Kokboken "100 goda gröna rätter" har nog inte ett enda recept som inte funkar! Denna sallad var otroligt god. Jag och min kompis Catherine åt den en varm dag, kunde inte ha varit mer perfekt. Så läskande i värmen.

2 dl finstrimlad purjo
2 skivade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 dl röda linser
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk salt
150 g färsk spenat
2 tomater i tärningar
150 g champinjoner i skivor
10 rädisor i skivor

2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
2 schalottenlökar i tärningar
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk honung

1. Fräs purjo och vitlök i någon minut i olja. Tillsätt linser och häll på vatten. Smula ner buljong och salta. Koka i ca 10 minuter.
2. Rensa spenat och ta bort grova stjälkar. Skölj och låt rinna av.
3. Vispa samman dressing, rör ner den i de varma linserna och låt kallna.
4. Strax före servering blandas linser med spenat, champinjoner, tomat och rädisor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar