Matbloggstoppen

fredag 9 september 2011

Canneloni med spenat och gorgonzola



Jag köpte en jättetrevlig bok på bokrean "Smak för grönt", men jag har inte använt den! Det ska det bli ändring på nu. Första receptet ut var detta. Mycket gott, men tyvärr var gorgonzolasmaken inte tillräckligt stark, jag funderar på att fördubbla det till nästa gång.

Istället för att använda färska lasagneplattor använde mig istället av torkade lasagneplattor som jag kokade i ca 4 minuter, lade en klick fyllning på och sedan rullade till rullar och hällde över tomatsåsen på.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 tsk torkad basilika
1 krm torkad oregano
1 krm torkad timjan
2 burkar krossade tomater
salt, svartpeppar

250 g färsk spenat
smör att steka i
salt och vitpeppar
musktnöt
200 g champinjoner
1 rödlök
250 g kesella, 10 %
100 g gorgonzola
1 dl rostade valnötter
200 g färska lasagneplattor

1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar.

2. Värm ugnen till 200 grader.

3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.

4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.

5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar