Matbloggstoppen

måndag 19 september 2011

Kikärtsfyllda enchiladas



Hoppsan här fokuserade kameran på salladen och inte själva maten! Jag får nog bli lite mer noggrann när jag tar bilderna tror jag :). Detta var i alla fall väldigt gott, och en oerhört massa nyttigheter man fick i sig trots att det kändes som mer festlig fredagsmat. Receptet är taget från www.ica.se.

2 burkar kikärter
3 paprikor i olika färger
1 msk olja
1 förpackning krossade tomater med chili
1 tsk salt
1 msk honung
8 tortillabröd
2 dl riven ost

Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Fräs paprikan i olja några minuter. Tillsätt kikärter och häll över de krossade tomaterna. Krydda med salt och gärna honung och låt puttra ca 5 minuter. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar