Matbloggstoppen

onsdag 21 september 2011

Svampgratinerad squash



Detta var verkligen supergott! Har haft det receptet hur länge som helst, nu ångrar jag riktigt att jag inte har testat det tidigare. Tyvärr har lilltjejen fått för sig att hon inte gillar squash, det var hennes favoritgrönsak tidigare. Röran åt hon i alla fall. Receptet är taget från www.dn.se och är till två portioner.

1 eller 2 squash, ca 400 g
1/2 gul lök
250 g färsk svamp, t ex skogschampinjoner eller 150 g förkokt
1 tomat
några kvistar persilja
1/2 tärning grönsaksbuljong eller 1 tsk pulver
1 dl lättcrème fraiche
1/2 tsk paprika
salt och peppar
ev riven ost

Lägg färsk svamp i en panna utan fett och låt den mesta vätskan dunsta bort. Ta lite smör eller olja i pannan och tillsätt den hackade löken. Stek på inte alltför hög värme. Löken ska bli mjuk och glansig. Förkokt svamp läggs i efter löken och får fräsa med en stund.

Dela tomaten och kläm ut kärnorna. Hacka tomatköttet och lägg i pannan. Hacka också persiljan och lägg i.

Smula över grönsaksbuljong och klicka i crème fraiche, smaksätt med paprika samt salt och peppar.

Ta ut squashen ur ugnen och fyll dem med svampstuvning. Den som vill river lite ost över. Sätt in formen i ugnen ytterligare cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar