Matbloggstoppen

tisdag 15 november 2011

Chokladmousse med cointreau



En iPad tar visst inte speciellt bra kort. Jag ber om ursäkt. Att ni inte heller ser något av själva moussen gör inte kortet bättre heller. Men strunta i det, för moussen var väldigt god. Trots att jag faktiskt glömde äggulan... Kan väl lika gärna erkänna mina misstag va? Vad som hände var att moussen blev lite gryning men som tur var hade de flesta druckit något glas innan detta serverades! Receptet är taget från www.dn.se.

100 g mörk choklad
2 msk starkt kaffe
1 msk Cointreau (kan ersättas av samma mängd kaffe)
1 äggula
3 dl vispgrädde

Smält den sönderbrutna chokladen i kaffe och likör i kastrull eller skål i mikron. Låt blandningen svalna lite och rör i äggulan. Vispa grädden ganska hårt. Blanda lite grädde i chokladsmeten och rör sedan med lätt hand ner chokladsmeten i resten av grädden. Häll upp i små koppar eller formar och ställ in i kylen. Gott att servera med en klick grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar