Matbloggstoppen

lördag 5 november 2011

Fransk böngryta



Tillbehör kan verkligen lyfta en vardagsrätt! Denna gryta blev underbar vardagsmat tillsammans med naanbröd och en klick vitlöksyoghurt. Lättgjord var den också. Receptet är taget från www.tasteline.com.

5 dl kokta kidneybönor
1 hackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk blekselleristjälk, finhackad
1/2 färsk chilifrukt, finhackad
3 krm salt
2 krm malen svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 msk olivolja

1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Häll oljan i en tjockbottnad gryta och fräs lök, vitlök och blekselleri några minuter under omröring tillsammans med kryddor och chili. Önskas lite mera hetta, blanda i ytterligare hackad chili.
3. Häll av bönorna (om de är från en burk) och spola kallt. Tillsätt vinägern, bönor, tomatpuré och tomatkross i grytan. Låt puttra i några minuter, smaka av med salt och peppar och häll upp i små skålar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar