Matbloggstoppen

måndag 28 november 2011

Supersmaskiga, saftiga snömuffins



Månadens sötsak hos Söta saker
är vinter. Vad passar då bättre än dessa supersmaskiga saftiga muffins?

Jag kan vara lite skeptisk när det gäller muffins, tycker ofta att de kan luta åt det torra hållet. Annars gillar jag verkligen muffins som tanke. Det är nog ett bakverk som faktiskt smakar bättre på fik. Varför är det så? Varför är hemmagjorda muffins lite mer torra. Jag älskar smaskiga saftiga muffins, men har egentligen inget bra recept. Eller det har jag ju nu! Tog detta från www.dagensmuffins.se och är så nöjd med resultatet. Jättegod muffin, jättegod glasyr. Och söta att titta på var de också!

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
Rivet skal & saft från 1 apelsin
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Snöglasyr:
1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor

1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret, apelsinskalet och apelsinsaften, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.
3. Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4. Grädda i 200°C i 15 minuter. Låt dem kallna.
4. Snöglasyr: Koka upp grädden, rör ner chokladen i bitar. Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Blanda ner florsockret, rör tills det smält. Bred på glasyren och strö kokosflingor över.

2 kommentarer: