Matbloggstoppen

måndag 26 december 2011

Aubergine med mynta, vitlök och koriander



Nu är ni väl trötta på julmaten va? Kan ju inte käka det hela julhelgen. Istället kan man ju bryta av med lite indisk mat. Varför inte denna enormt starka gryta. God, men väldigt stark. Man kan ju dra ner på chilimängden om man vill. Receptet är taget från "The low-fat Indian vegetarian cookbook".

680 g aubergine
2 msk olivolja
1 tsk spiskumminfrön
4 pressade vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter, skurna i ringar
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk salt
3 msk färsk koriander
3 msk färska myntablad

1. Skär auberginen i mindre bitar och låt ligga i saltat vatten i tio minuter.
2. Stek spiskummin, vitlök och chili tills vitlöken fått färg.
3. Blanda i gurkmeja och aubergine samt salt. Stek i 2 minuter. Tillsätt 2 msk vatten och sänk värmen till lågt. Lägg på ett lock och låt puttra i 10-15 minuter.
4. Tillsätt koriander och mynta. Puttra vidare i ca 10 minuter tills auberginen är mjuk.

1 kommentar:

  1. Hi!! I came here through vegetariskt.com and found your blog interesting! I'm glad to see so many Indian recipes as well :) I'm an Indian now living in Sweden. Being a vegetarian, I too share love for food. I blog at http://sumscuisine.blogspot.se/ Please do visit for a range of Indian vegetarian recipes. And pls let me know what you feel :) Cheers!!

    SvaraRadera