Matbloggstoppen

torsdag 29 december 2011

Pasta med blomkål och avokado



Jag gillar verkligen varma sallader. Detta var inget undantag. Supergott med avokadon. Jag stekte också lite quorn och lade till för att få lite protein i rätten och det blev verkligen jättebra. Annars hade man lika gärna kunnat koka lite ägg och lägga med också. Receptet är taget från www.dn.se och är för två personer.

1 1/2 l vatten
2 buljongtärningar
3 deciliter kort pasta, typ fusilli eller penne rigate
1 litet blomkålshuvud
1 stor mogen avokado
2 medelstora tomater, flådda och urkärnade
1/2 dl fint klippt persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron
lite färsk chilipeppar eller kajennpeppar
salt och svartpeppar

Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull och lägg i pastan. När cirka 5 minuter återstår av koktiden läggs blomkålen, delad i små buketter, i kokvattnet. Både pasta och blomkål ska vara lite nätt kokta, al dente.

Mosa under tiden avokadorna grovt med gaffel. Blanda i tomaterna skurna i tärningar, persilja, finhackad vitlök och chilifrukt (ta bort kärnorna) alternativt kajennpeppar, samt pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda den avrunna pastan och blomkålen med avokadoröran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar