Matbloggstoppen

tisdag 24 januari 2012

Nutellabullar



Nygräddade bullar är aldrig fel! Denna gången testade jag med Nutellafyllning, receptet hittade jag på denna blogg. Det var riktigt gott och allra godast var de givetvis färska. Mitt tips är att alltid öka fyllningen med 50% för riktig smaskighet. Publicerar dock receptet i sitt original.


150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl socker
3 tsk kardemummakärnor
ca 1,3 l mjöl

Fyllning:

2 dl Nutella
75 g smör
3/4 dl socker


Smält smör i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Lös upp jästen i degbunken i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker, stötta kardemummakärnor och så mycket mjöl att degen blir fast när man bakat in mjölet. Låt degen jäsa i 45 minuter.

Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Bred på fyllningen. Rulla ihop kakan. Dela i ca 12 bitar. Lägg på plåt och låt jäsa i ca 45 minuter.

Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar