Matbloggstoppen

tisdag 7 augusti 2012

Kladdkaka med smak av banan och choklad


Denna kaka borde heta något helt annat. Typ "En av de godaste kakorna någonsin". För den var supergod. Har haft receptet hur länge som helst men inte testat, har undrat lite över kardemumman (trots att jag älskar kardemumma). Men undra inte. Bara gör. Ni kommer inte ångra er.

Receptet taget från www.tasteline.com

250 g choklad
250 g smör
4 dl florsocker
1/2 tsk stött kardemumma
4 st ägg
1 mosad banan
2 dl vetemjöl, siktat

1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Smält choklad, florsocker, kardemumma och smör i vattenbad eller mikro.
3. Vispa ned ett ägg i taget. Blanda ned banan och mjöl.
4. Häll smeten i en smord form och grädda i varm ugn 15–20 minuter.
5. Låt kakan vila ett par timmar innan den serveras.

Chokladglaze
2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

1. Koka upp grädden, tag av från värmen.
2. Finhacka chokladen och smält ner den i gräddkoket.
3. Häll krämen över tårtan och strö hackade mandlar eller nötter över kakan.

2 kommentarer:

  1. Ååh, jag tror dig helt klart när jag ser bilden och receptet - det låter helt underbart gott! Banan, choklad OCH kardemumma? Count me in! :D

    SvaraRadera
  2. Ja, det blir liksom inte smaskigare än så här!

    SvaraRadera