Matbloggstoppen

tisdag 11 december 2012

Chokladdragerade julnötter


Har varit väldigt dåligt med julinlägg (eller inlägg i allmänhet kanske?) på bloggen i år. Här kommer i alla fall lite julgodis. Nästa gång kommer jag dubblera kardemumma och kanelen, för det gav i princip ingen smak alls. Receptet är taget från denna sida.

100 g mörk choklad, 70%
90 g solrosfrön
70 g skalade valnötter
2 krm salt
1 krm kanel
1 krm finmalen kardemumma

  • Börja med att rosta solrosfrön i en stor stekpanna. Det tar bara några få minuter tills fröna har fått en fin färg. 
  • Hacka valnötterna till något mindre bitar.
  • Lägg chokladen i en skål som tål värme. Placera denna skål i en gryta med kokande/sjudande vatten.
  • När chokladen är smält, blanda i kryddorna. 
  • Blanda nu i solrosfrön och valnötter.
  • Lägg en matsked av röran i vanliga bullformar och låt stelna i kyl eller rumstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar