Matbloggstoppen

fredag 25 januari 2013

Kladdkaka med daim


Enligt bilden så var grädden det centrala, och stor klick skulle det vara också! Bakom chokladgrädden gömmer sig dock en helt underbart god kladdkaka. Jag brukar inte vara så förtjust i kladdkakor som baserar sig på kakao, men denna var helt klart i min smak. Snodd från arlas hemsida, testa den! Jag var mer försiktig med gräddningstiden, men det är ju en smaksak.

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dubbeldaim 


Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Hacka dajmen och blanda ner den. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Sikta ev kakao över den färdiga kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar