Matbloggstoppen

torsdag 7 februari 2013

Grönsakswok med cashewnötter


Ser kanske inte så aptitligt ut men maten är kall på bilden vilket alltid gör att det ser mindre gott ut. Maken och jag tyckte dock att det var gott, barnen var mer skeptiska. Starkt väste lilltjejen. De var mer intresserade av nudlarna. Glömde att säga till maken att lägga till ett paket tofu, det ska jag göra med nästa gång. Receptet är snott från www.coop.se.


  • 4 msk solrosolja eller majsolja
  • 350 g blomkål, i små buketter
  • 1 skivad röd lök
  • 2 skivade morötter
  • 125 g minimajs
  • 250 g sockerärtor, strimlade på längden
  • 300 g grovt strimlat kinakål, eller pak shoi
  • 150 g salta cashewnötter
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl solrosolja, eller majsolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Hetta upp oljan i en wok. Lägg i blomkål, lök, morötter och majs. Woka på stark värme 3-4 minuter. Tillsätt sockerärter, eventuellt kinakål eller pak soi och nötter.
Blanda ihop ingredienserna till woksåsen, häll över grönsakerna. Blanda ordentligt och låt allt bli varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar