Matbloggstoppen

torsdag 21 februari 2013

Lakritsparfait


Hej och hå, det ser inte direkt aptitligt ut men det var det! Om man frågar mig alltså. Om man frågar resten av familjen var det blä, men de är inga lakritsfantaster. Så jag fick äta upp det mesta själv. Receptet taget från www.arla.se.
  • 10 st turkiskpeppar
  • 4 st äggulor
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde
Krossa hälften av karamellerna fint i en mortel och resten grovt. Rör ihop dem med äggulor, lakritspulver och florsocker. Vispa grädden och vänd ner. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys 4-5 tim. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt stå i kyl ca 15 min innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar