Matbloggstoppen

söndag 3 november 2013

Banan- och kanelkaka med choklad


Receptet har jag tagit från denna blogg. Det var en god och saftig kaka, älskar banankakor! Kanelsmaken var inte speciellt stark, funderar på att byta ut den mot kardemumma nästa gång. Kombinationen kardemumma och choklad är så god!

100 g smör  
1 dl mjölk
3 ägg  
2,5 dl socker  
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver  
1 tsk vaniljsocker  
2 tsk kanel  
2 bananer   
100 g ljus choklad   
100 g mörk choklad

Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Bland mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. Rör ner det i äggsmeten. Mosa bananerna och rör sedan ner dom i smeten. Häll i smör- och mjölkbladningen. Hacka chokladen och vänd ner i smeten.
Smöra och bröa en springform (26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar