Matbloggstoppen

tisdag 5 november 2013

Ljus kladdkaka med bär


Ibland blir det bara för kladdigt. Här räckte verkligen inte tiden i ugnen. Har tagit receptet från Matplatsen, men jag tror att hon har tinat sina bär först. Jag litade dock blint på receptet och tänkte att den nog skulle stå till sig över natten, men det gjorde den inte. Smaken var dock jättegod så med lite mer tid i ugnen blir detta nog ett kanonrecept!

2  ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (tex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten. Häll i smörad form med avtagbar botten, Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen. Grädda i ca 25 min, 200 C. Den ska vara kladdig. (Men min var inte kladdig, den var rinnig.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar