Matbloggstoppen

måndag 23 december 2013

Ostpaj med tomat och basilika


Hoppas ni inte trodde att ni skulle få något julinspirerat recept idag? Detta kändes egentligen som en somrig paj men väldigt god var den och självklart kan man äta den under vintern också. Tagen ur något gammalt nummer av Allers tror jag. Jag har nästan slutat med pajbotten och kör fildeg istället.

4 ägg
2 dl mjöl
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g riven lagrad ost

Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra, vänd ner osten. Fördela hälften av tomaterna och hälften av basilikabladen i pajskalet. Häll på äggstanningen. Lägg i resten av tomaterna samt några basilikablad till. Grädda pajen 30-40 mknuter. Låt svalna och garnera med resterande basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar