Matbloggstoppen

söndag 19 oktober 2014

Cashewfrikadeller

Även detta recept är taget ur Coop tidningen. Verkar som de gör en vegetarisk satsning just nu, jättekul! Dessa var goda, fungerar säkert utmärkt på julbordet minus det kryddgröna. För just det kändes lite orientaliskt.
100 g naturella cashewnötter
3 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl riven ost
1 dl hackad koriander eller persilja
1 tsk salt
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk smör
1 msk olivolja
Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd i en bunke.

Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Vänd ihop nötblandningen, lök, vitlök, ost, koriander och salt. Blanda till en jämn smet och forma små bollar, de sväller vid tillagningen.

Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5–7 min och häll av dem i ett durkslag. Värm smör och olja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 min tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar