Matbloggstoppen

måndag 24 november 2014

Finsk kryddkaka


Det blir väldigt dåliga bilder när man grejar sent i köket den här årstiden. Sedan åkte denna kaka direkt i frysen också så det fanns inte chans för någon bättre bild senare heller. Låt inte denna bild lura er! Den här kakan är väldigt god, jag har testat den tidigare. Som en mjuk pepparkaka fast "lättare". Ni förstår vad jag menar när ni har testat. Vet inte var jag har tagit detta recept ifrån.

125 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk malen kardemumma
2 1/2 dl gräddfil

Rör smör och socker vitt och poröst. Blanda ner ett ägg i taget och rör om ordentligt. Rör ner mjöl, bikarbonat och kryddor samt gräddfil. Häll över smeten i en avlång form. Grädda i 175 grader i ca en timma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar