Matbloggstoppen

tisdag 18 november 2014

Japanska pannkakor med tofu


De här pannkakorna var verkligen goda! Ny favorit här hemma, i alla fall hos mannen och mig. Barnen var lagom roade. Jag gillar skarpt att få i tofu i fler rätter också, tycker att det är ett sådan bra protein. Tyvärr skippar vi nästan alltid koriandern här eftersom det tydligen är ett totalstopp med lilltjejen. Nästa gång kan jag lika gärna använda mig av det eftersom barnen ändå var så skeptiska! Receptet taget från www.coop.se.

  • 6 ägg
  • 6 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
    1 tsk salt
  • 8 hackade salladslökar
  • 2 msk smör eller olja till stekning

Fyllning:

  • 300 g tärnad tofu
  • 2 msk olja
  • 1 tsk riven ingefära
    3 dl mungbönsgrodd0,5 tsk sesamolja1 tsk sambal oelek
  • 200 strimlad shiitake svamp eller annan svamp
  • 1 dl färsk koriander
Blanda pannkakssmeten. Hetta upp en stekpannan med smör i och grädda ganska tjocka pannkakor.

Stek tofun på hög värme i olja cirka 2 minuter, tillsätt resterande ingredienser och stek ytterligare 2-3 minuter. Fördela tofublandningen och färsk koriander i pannkakorna, rulla ihop och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar