Matbloggstoppen

söndag 28 juni 2015

Filmjölksbröd med nötter toch torkad frukt




God lättbakad limpa, receptet är taget från www.coop.se
300 g valfria blandade nötter och frön
300 g torkade frukter
1,5 tsk salt
2 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap

Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.

Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar på 175 grader. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar