Matbloggstoppen

fredag 26 juni 2015

Kardemummamuffins med hallon


Älskar både kardemumma och hallon så det här var verkligen ett recept för mig. Dock var kardemummasmaken för svag, nästa gång kommer jag fördubbla kardemummamängden. Minst. Receptet taget från www.dagensmuffin.se


  • 2 ägg 
  • 2 dl strösocker 
  • 125 g smör 
  • 1 dl mjölk 
  • 3 dl vetemjöl, 180 g 
  • 1 1/2 tsk bakpulver 
  • 3/4 tsk stött kardemumma 
  • 1 paket frysta hallon, 200 g 
  • 1/2 dl vetemjöl


Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ned det i smeten när det svalnat. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned det i smeten. Blanda de frysta hallonen med 1/2 dl vetemjöl och rör ned dem i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar