Jag gillar både kardemumma, kanel och vaniljbullar. Utöver det är det också ok att testa andra fyllningar för att se om man missar något smaskigt eller inte. Denna gång blev det ett bak ur Hemmets i form av kolasnäckor.
Tyckte inte att det var helt tydlig kolasmak. Borde nog öka på fyllningen.
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl socker
3 tsk kardemummakärnor
ca 1,3 l mjöl
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl socker
3 tsk kardemummakärnor
ca 1,3 l mjöl
Fyllning
175 g mjukt smör
1½ dl muscovadoråsocker
¾ dl ljus sirap
175 g mjukt smör
1½ dl muscovadoråsocker
¾ dl ljus sirap
Smält smör i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37
grader. Lös upp jästen i degbunken i lite av degspadet. Tillsätt resten av
spadet, salt, socker, stötta kardemummakärnor och så mycket mjöl att degen blir
fast när man bakat in mjölet. Låt degen jäsa i 45 minuter.
Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Rör ihop fyllningen och bred på denna. Rulla ihop kakan. Dela i ca 12 bitar. Lägg på plåt och låt jäsa i ca 45 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8-12 minuter i 225 grader.
Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Rör ihop fyllningen och bred på denna. Rulla ihop kakan. Dela i ca 12 bitar. Lägg på plåt och låt jäsa i ca 45 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8-12 minuter i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar