Jag älskar verkligen dill men det är inte lika vanligt förekommande i vegetariska recept som i fiskrecept. Här har jag på www.ica.se tagit ett fiskrecept och bytt ut fisken mot quorn. Supergod vardagsmat!
- 1 paket quornbitar, tinade3/4 purjolök
- 1 fänkål
- 2 morötter
- 1 msk smör eller margarin
- 2 tsk curry
- 1 msk tomatpuré
- 500 g finkrossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 1/2 dl crème fraiche
- salt och peppar
- 3 msk dill
- Ansa och strimla purjolöken och fänkålen grovt. Skala och skiva morötterna.
- Fräs grönsakerna i matfettet en stund. Rör ner curryn och tomatpurén och stek ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och vatten samt smula ner buljongtärningen.
- Rör ner crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- lLägg ner quorn i grytan. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 5 minuter. Strö över dillen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar