Matbloggstoppen

fredag 23 oktober 2015

Vita chokladpraliner med nötkrokant



Hemmagjort godis känns lyxigt och är mycket trevligt att ge bort. Detta receptet har jag tagit från Söta Saker och det var inte sista gången jag gjorde dessa goda rackare. Det blev också en uppskattad present som jag gav bort till min kompis Catherine. 


200 g vit choklad
1 dl  nötkrokant

Gör nötkrokanten:

1 dl socker
1 dl sötmandel
Hacka sötmandeln. Häll sockret i en stekpanna och smält det. Låt det puttra på låg värme tills det blir kolasegt och ljust brunt. Häll i nötterna och rör kraftigt. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna. Krossa med kniv eller hammare till små bitar. 

Smält chokladen i ett vattenbad under omrörning. Ta av från värmen och rör ner tills smeten svalnat något. Rör ner den krossade krokanten. Häll smeten i silikonformar eller klicka ut på bakplåtspapper och ställ i kylen någon timme. Ta pralinerna ur formen när de stelnat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar