Matbloggstoppen

torsdag 5 november 2015

Mhamara



En annan självklar rätt på mitt mezebord är Mhamara. En smakrik paprika och valnötsröra. Så gott! Jag använder mig dock av ungefär hälften av valnötsmängden angivet nedan. Receptet är taget från Icakuriren. I bakgrunden finns också Tabbouleh, tror att jag har publicerat det på bloggen någon gång tidigare.

  • 500 g skalade valnötter
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 50 g sambal oelek
  • 4 msk ströbröd
  • salt efter smak
  • olivolja
  • Mixa nötter och paprikabitar var för sig. Blanda allt utom oljan. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under omrörning tills konsistensen blir "geggig". Smaka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar